Top navigation

Interview met Bhaktin Tania

TaniaDoor: Linda

Tania kwam op mij over als een lief, sociaal en muzikaal persoon toen ik haar ontmoette.  Ze is altijd in voor service en kan prachtig bhajans zingen.

Maak kennis met Tania uit Mexico City.

 

  • Kan je iets vertellen over je leven voor het Krishna bewustzijn? Hoe (en wanneer) ben je in contact gekomen met het Krishna bewustzijn?

Mijn leven is best rustig, het Krishna bewustzijn heeft me zo veel gegeven, zo veel kennis, liefde en inspiratie… Toen ik klein was, was  mijn moeder zo gelovig.. Ten eerste was ze Katholiek opgevoed, maar toen ze ouder werd ging ze opzoek naar Indiaanse filosofie en religie; ze heeft verschillende practices ontdekt, natuurlijk… Door haar heb ik al sinds ik oud genoeg was spirituele cursussen mee gemaakt, zoals meditatie en ademhaling technieken cursussen (pranayama, yoga, kriya, etc.), en gurus ontmoet, ik herinner me nog haar Guru Swami Maheshwarananda, hij heeft me een Ganesh gegeven toen ik klein was, en ik ga soms naar een ashram in de bergen om een andere Guru te bezoeken, die mij veel inspiratie heeft gegeven in mijn ‘teenage years’ om de peaceful mind te ervaren..

Ik herinner me nog dat ik het zo mooi vond om mijn altaar voor Krishna te decoreren. Toen ik 12 jaar oud was ongeveer, wou ik dat de hele wereld vegetarisch zou worden. Ik ging de boeken van Srila Prabhupada lezen en opzoeken hoe ik een offering kon doen met bloemen en mantra’s e.d. voor mijn altaar thuis. Ik heb uiteindelijk het Krishna bewustzijn gekozen om me in te verdiepen voor de rest van mijn leven en hopelijk in mijn komende levens ook.

Ik woonde heel lang in Mexico City, waar Srila Prabhupada een hele mooie tempel heeft gesticht, Sri Sri Radha Madana Gopal Mandir… De deities zijn zo mooi… En de devotees zo aardig en lief… Daar gingen we ook vaak eten in het restaurant en het was mijn favoriete plek om met vrienden kirtan te gaan zingen.. Met vrienden gingen we vaak boga kopen voor de kok en hij ging super mooie taarten maken die wij gingen delen met kinderen in weeshuizen.

 

  • Wat doe je in het dagelijks leven? Hoe combineer je het Krishna bewustzijn in het dagelijks leven?

Nu ben ik bezig met mijn studie, ik studeer Engels en Opvoeding, waar ik heel veel moet lezen en schrijven, maar dat vind ik best leuk… Veel poëzie en literatuur en onderwijs.. research… Soms heb ik het heel druk en krijg ik het gevoel dat ik niet zo veel aandacht geef aan mijn sadhana, maar dan is het een goed moment om lezingen te luisteren van H.H. Radhanath Swami en de boeken van Prabhupada lezen.

 

  • Welke service(s) doe je graag voor Krishna en wie of wat inspireert jou daarin? Wat wil je de toegewijden meegeven?

Toen ik terug naar Nederland kwam 3 jaar geleden (Na een lange tijd op reis) heb ik de devotees in Amsterdam leren kennen, ‘they are amazing…’ Ik heb veel geleerd van ze over kennis, over Vrindavan, over service.. Ik heb ook veel over kirtan geleerd van Kundalata devi dasi, voordat ze naar Australië verhuisde hebben we veel bhajans gezongen voor Krsna…  Ik wil graag iets positiefs bijdragen voor de toegewijden, en dus doe ik mijn best om service te doen. Nu ben ik bezig met het delen van de foto’s van de Deities, Sri Sri Karuna Nitai Gaura Chandra, zodat iedereen Ze kan zien op de pagina via internet, ‘social network’. Ik help ook om de Bhajan Nights te organiseren op vrijdagavond. We gaan in het nieuwe jaar met een heel leuke team de Bhajan Nights een twist geven, met veel unity en lol en gezelligheid en geluk… Dat is, denk ik, de juiste energie in de Sankirtan Movement van Lord Caitanya..  Vol liefde voor Sri Krsna en Srimati Radharani en vol devotie.

 

Dankjewel Tania!

Comments are closed.