Top navigation

Week 1, 2014/15: Karma Yoga; Dankbaar verbonden

nieuw KB  jaar 2015

In het midden van de week wordt 2014 uitgezwaaid en 2015 ingeluid met Kirtans in de tempel! Vanaf 6 uur woensdagavond bent u welkom om dit feest te beleven.

Vanwege oudejaarsavond spreekt het voor zich dat de  Bhagavad Gita-avonden van 2015 pas de volgende woensdag, de 7e januari van start gaan. Wees welkom de filosofische avonden te volgen.
Tussen 16:30 en 18:00 uur is er ondanks oudejaarsavond een menu van Dinner Club. De club is gewoon open, net als op vrijdag vooraf aan de Maha mantra-bhajans.

Deze vrijdag is 2015’s eerste editie van de bhajanavond, georganiseerd door het jonge Bhajan Night-team waarmee we de geslaagde bhajanavonden in december al kennis hebben gemaakt.

De Harinams van 2015 beginnen op de eerste zaterdag van het jaar. Dat zal 3 januari zijn, dus er is geen donderdagse Harinam.

De dienaren van de Amsterdamse tempel danken u voor al uw bijdragen en liefde in 2014 en wensen u en iedereen een Krishnabewust 2015, gevuld met de beste dingen uit uw relatie met Krishna.

Voor de Amsterdamse tempel wordt het een spannend jaar. Dit jaar vertrekken we uit de tempel in de Hilligaertstraat. Als het niet gekocht kan worden is dit een feit. Het nieuwe tempel-team werkt daarom overuren voor onder andere de verspreiding van donatieboxen; De Radha Krishna Laksmi Box is de oplossing voor het financiële deel. De huurprijs voor de huidige tempel staat op de standaard van 20 jaar geleden en daarom zal een nieuwe plaats duurder zijn. Ook in geval van kopen, al dan niet het huidige pand, is er een spaarpot nodig.

De activiteiten van het nieuwe tempel-team heeft vrijwilligers nodig. Mensen die willen helpen met het voorbereiden van lekkernijen en de verkoop op evenementen. Muzikale en decoratieve ondersteuning is ook dikwijls gezocht. Als u het voornemen mocht hebben het komende jaar op zoek te gaan naar seva’s (toegewijde dienst), er is genoeg te doen in de frontlinies voor het voortbestaan van Tempel Amsterdam.

De afloop van het contract van huren valt in het Ratha Yatra seizoen. Het is nog onbekend welke vorm van Ratha Yatra haalbaar is in deze omstandigheden. In het eerste half jaar van 2015 zullen er berichten verschijnen hoe het Ratha Yatra er dit jaar uit zal zien. Tegen die tijd zullen er seva’s ontstaan in de festival-teams waarin iedereen welkom is naar eigen vermogen te helpen.

Op de zondagsfeesten zijn seva’s te doen rond het programma en de prasadam. Dit is een wekelijkse mogelijkheid om te helpen. ’s Morgens kan er groenten gesneden worden vanaf 9 uur en ’s avonds kan er afgewassen en schoongemaakt worden.

Komende zondag vertelt Gita Govinda devi dasi over Karma Yoga. Chef-kok Mahanandini zal de maaltijd voor u verzorgen. Als u groenten wilt snijden, meldt u dan zondagochtend bij de tempel.

Het interview van de maand vond plaats met bhaktin Tania. Zij is één van de bhakti yoga-beoefenaars die we vaak in de tempel zien en zich inzet voor de tempelactiviteiten.

Linda heeft vanwege nieuwjaar een special bij elkaar gezocht rond het weekthema. U kunt het hier lezen.

Gedicht Alleen
Alleen?

Een gedicht geschreven door Linda.

Overal zijn mensen om mij heen
Toch voel ik mij soms alleen
Ze hebben het druk, druk, druk geen tijd voor elkaar
Vragen weinig hoe het werkelijk gaat met elkaar
Zien ze mij wel staan, ben ik wel goed zoals ik ben?
Misschien moet ik iemand anders zijn, volgens hen
Maar ik ben sterker dan dit, want ik weet Krishna is altijd aan mijn zij
Hij laat mij nooit alleen, Hij is altijd bij mij.

 

.

Comments are closed.