Bhagavad Gita cursus

Hare Krishna, Aan alle Nederlandstalige belangstellenden 

Hier een kort schrijven om aan te kondigen dat het mogelijk wordt gemaakt in de komende maanden de Bhagavad Gita samen, online en in het Nederlands te gaan bestuderen. Dit bericht vanwege een oproep vanuit het ISKCON Belgium Council (IBC) om meer aandacht te besteden aan Nederlandstalige lessen over de Bhagavad Gita Zoals Ze Is.

We leven in onzekere tijden. Het is een periode waarin we misschien bewuster kunnen kiezen voor meer associatie met toegewijden en ook met Krishna zelf. Door naar de wereld te kijken vanuit Krishna’s perspectief kunnen we meer Krishna-bewust worden. Als we bewuster willen worden moeten we ons meer verdiepen in Krishna zelf. Op deze manier kunnen we de wereld, onszelf en ook Krishna beter begrijpen. Srila Prabhupada zegt dat de samenleving ‘Krishna-bewust’ moet zijn – verlicht door toewijding (bhakti) aan Krishna (God). Zuivere toewijding kan alleen groeien en zich beter ontplooien als we onze tijd besteden aan het horen over het leven en de persoon Krishna.

Hrdaya Caitanya das (van Radhadesh) zou graag structureel samen met andere toegewijden lessen over de Bhagavad Gita aan willen bieden. Omdat er in het algemeen weinig lezingen in het Nederlands worden gegeven, hebben we besloten vanaf zondag 1 november van 10u-12u, op wekelijkse basis, online, Bhagavad Gita lessen aan te bieden. Het meest ideaal is dat we 18 weken achter elkaar (met een pauze van 2 weken in de kerstvakantie) Bhagavad Gita lessen verzorgen (BG heeft 18 hoofdstukken). De eerste bijeenkomst over hoofdstuk 1 zal worden verzorgd door HH Kadamba Kanana Swami. De bijeenkomsten zullen maximaal 2 uur duren. Tijdens elke bijeenkomst, die via een goede Zoom connectie zal worden gefaciliteerd, zal aan het einde tijd worden vrijgemaakt om de vragen betreffende het hoofdstuk te beantwoorden. Aan het einde van elke bijeenkomst zal worden aangegeven wie het volgende hoofdstuk verzorgd.

De bijeenkomsten worden gratis aangeboden. De Bhagavad Gita, Zoals Ze Is kunt u eventueel bestellen bij de BLS boekwinkel in Radhadesh. Website: blservices.com, email: BLS.Orders@pamho.net De kosten zijn E10,- softbound (excl. de verzendkosten). We roepen zoveel mogelijk belangstellenden, vrienden en nieuwe geïnteresseerden op om de Bhagavad Gita samen te bestuderen.

Mocht u interesse hebben mee te doen, stuur dan een email voor 25-10-20 naar
bg108nederlands@gmail.com. Ik stuur u vervolgens de juiste gegevens door, zodat u mee kan doen.

Met vriendelijke groet,

Jullie dienares, Bhaktin Mariska