HARINAM

Hari = Heer Hari, (naam van Krishna)
Nam = naam

Srila Prabhupada zegt het volgende over harinam:

Deze Sankirtana, ofwel bidden op straat, moet doorgaan. Het is ons meest belangrijke programma. Heer Caintanya’s beweging betekent sankirtana beweging. Je kangewoonweg twee uur nemen om te bidden, twee uur om te lezen, en de rest kan gebruikt worden om op pad te gaan op sankirtana. We moeten ze allebei doen, lezen en verspreiden van boeken, maar de nadruk ligt op het verspreiden van boeken.

Srila Prabhupada heeft het zowel over harinam als over sankirtana, en deze twee definities worden soms onderling uitgewisseld. Sankirtana is een sanskriet woord dat ‘gezamelijk’ betekent. Sankirtana wordt vaak gebruikt om de verspreiding van boeken op straat mee aan te duiden.

We kunnen beide woorden combineren tot harinam-sankirtana. Dit betekent dan: ‘Het gezamelijk zingen van de namen van God (Hari).’ De Hare Krishna Gemeenschap is bekend om 3 dingen, namelijk: boekverkoop, het lekkere eten, en het zingen van de heilige namen van God:

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Harinam zuivert het hart van iedereen die het hoort. Over de gehele wereld gaan leden van de Hare-Krishnabeweging de straat op om de heilige namen van God te verspreiden. Ook in Nederland en Belgie organiseren we kleine en grote harinama’s. Bekijk onze kalender om op de hoogte te blijven van de exacte data.

In Amsterdam wordt bijvoorbeeld wekelijks een harinam georganiseerd. Deze harinam gaat het hele centrum van Amsterdam door, over de Kalverstraat, Nieuwendijk, Centraal station, Damrak, Dam en Leidseplein. Neem deel en ervaar een exstatische zuivering van je hart!!!