SRILA PRABHUPADA’S BOEKEN

Srila Prabhupada heeft een onschatbare waarde aan boeken en vertalingen beschikbaar gemaakt, onderdeel van de vedische spirituele kennis. Deze boeken zijn van een andere orde asl sentimenteel geloof en droge intellectuele speculatie, ze presenteren een wetenschap voor spiritueel inzicht die zowel praktisch is als diepzinnig.

Ze behandelen de belangrijkste vragen die in een menselijk leven kunnen worden gesteld: Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat is het doel van het leven? Tegelijkertijd bieden ze inzicht in psychologie, politiek, liefde, kunst, kosmologie, yoga – en ga zo maar door.

Deze boeken zijn de klassieke werken voor spiritueel inzicht – de Bhagavad-gita, de Upanisads, de Purana’s. Oorspronkelijk zijn ze in het Sanskriet geschreven, maar Srila Prabhupada heeft ons de vertaling gegeven, en ieder vers voorzien van een betekenisverklaring. Veel academici hebben hun waardering geuit over deze boeken (lees recenties). Lezers die zichzelf en de wereld diepgaander trachten te begrijpen zullen deze boeken van onschatbare waarde vinden. Alle boeken van Srila Prabhupada zijn te krijgen in het engels. Een aantal van deze boeken zijn inmiddels vertaald naar het Nederlands, en er staan weer enkele nieuwe titels te wachten op publicatie.